Nieuwe Koi Oktober 2021

Japan Aankopen Oktober 2021

 

ALLE VISSEN KUNNEN REEDS GERESERVEERD WORDEN PER EMAIL:  info@bokoi.nl

ALL FISH CAN ALREADY BE RESERVED BY SENDING EMAIL TO:  info@bokoi.nl

ALLE FISCHE KÖNNEN SCHON RESERVIERT WERDEN DURCH ZU EMAILEN NACH:  info@bokoi.nl   

 

 Beste klanten, hier de komende periode het overzicht van onze nieuwe collectie, schroom niet om ons een zoekopdracht te geven, we doen onze best maar het zal moeilijker zijn omdat we zelf niet ter plekke zijn om goede deals te kunnen sluiten. Lukt het vandaag niet dan misschien morgen!!

De eerste aankoop van het najaar is een schitterende collectie van Kase showa nissai, zowel mannelijk als vrouwelijk door elkaar. Omdat ikzelf niet in Japan ben kan ik ook niet zelf checken wat wat is, Tenzij erbij vermeld is het mannelijk of vrouwelijk.

De foto/s zijn niet altijd super daarom komen in de komende dagen, bij elke foto een youtube film erbij zodat de vissen van alle kant bekeken kunnen worden.

 

 

 Foto nr 2022-1.

Size 40-45 cm.

Price: e 350,-

Nr 1, 2, 5 en 7 gereserveerd.

Sinds de overname van de farm door de zoon van Kase zie je duidelijk zijn hand in de vissen, steeds meer gosanke en minder metallic stuff. Op zicht een mooie ontwikkeling want wie houdt nou niet van traditionele showa. Sterke bloedlijn met ouderdieren van Dainichi en Sekiguchi.

 

De volgende aankopen zijn van Koda koi farm, masato is een van de harde werkers, zonder staff runt hij een farm met mooie mixen aan koi, je vindt er vanalles , mooie vissen en oersterk. Ik koop er altijd graag . Zo ook dit jaar weer, thanks to the power of facebook. Hij had een speciale mix voor me samengesteld en ik moet zeggen dat mag hij vaker doen.  Wie weet wat hij nog meer voor me in petto heeft komende periode.

 

 

 Foto nr 2022-2.

Size: 30-35cm.

Price: 295- tot 325,-

Nr: 1,  5 gereserveerd.

 

 

 Foto 2022-3.

Size 30-35 cm.

Price: 295- tot 325,-

Nr: 2,  3,  5 gereserveerd.

 

 

foto nr 2022-4.

Size 30-35 cm.

Price: 295- tot 325,-

Nr 2,6,8 gereserveerd.

 

Foto nr 2022-5.

Size 30-35 cm.

Price: 295- tot 325,-

 

De volgende aankoop is een nissai ( 2 jarige ) mix van bruine chagoi en mukashi ogon, waar anders dan bij Maruhiro koi farm, Hij staat bekend om grote vissen, Zijn nissai lijken over het algemeen altijd erg smal maar ze zijn goed en groeien uit tot monsters. We hebben deze vissen goed kunnen aankopen en ze zijn dan ook scherp geprijsd. De foto doet deze vissen geen recht. De video laat zien dat ze veel beter zijn.

 Foto nr 2022-6.

Size: 40 cm.

Price: 300,-

1 chagoi gereserveerd.

Maruhiro moet nog volop afvagen en elke dag komt er nieuwe vis, hij is erg populair onder de groothandels omdat zijn vissen gezond zijn en er leuke mixen te verkrijgen zijn, dus afwachten wat nog meer komt.

 

Weer een mooie aankoop. een kweker waar ik al jaren niet meer heb gekocht, op de een of andere manier was deze aan mijn aandacht ontglipt. Een kleine onbekende kweker met enkel Kohaku. In tegenstelling tot vroeger , wel betere bodys met gelijk gebleven mooi rode kleur.

 

Foto nr 2022-7.

Size 40-45 cm.

Price: e375,-

Nr 1, 5  gereserveerd.

 

Big mamma's daar ben ik ook naar op zoek. Ik heb vrijwel geen grote vissen meer zitten dit jaar zijn er vele verkocht geworden. Sommigen zaten al wat langer maar waren ondertussen uitgegroeid tot vissen van 70 cm plus. Van sommige verbaasde ik me wat ze dit jaar gedaan hebben sinds we Kiyomizu voer voeren . Dit voer is gebaseerd op de energie behoefte van de grootte van de vis. zo heeft een 40-45 cm vis behoefte aan andere bestanddelen dan een vis van 65 cm. Zie het eigenlijk zo als bij honden voer van puppy naar adult tot senior , elke leeftijd heeft een andere behoefte.

Junior 4,5 mm voor Koi tot 25 - 35 cm

Volwassene 6 mm voor koi van 35 tot 55 - 60 cm

Jumbo 8 mm voor Koi groter dan 60 cm

Het duurde even totdat we onze klanten konden overtuigen maar gezien de verkopen  merk ik dat de belofte die het voer heeft waar gemaakt wordt, namelijk weinig vervuiling, mooie huid kwaliteit vd vissen en daarbij een body en lengte groei.

Maar terug naar wat jullie willen weten, de aankopen van de eerste grotere vissen:

Het hoger gelegen koihuis van Oofuchi bevat zijn betere vissen en bij dergelijke afmetingen moet je geen bagger kopen maar kijken naar kwaliteit aangezien een dergelijk vis als snel 300-350 ex btw aan transport kost met de huidige transport prijzen.

Kujaku 70 cm plus. 
Het kujaku han is nog niet ontwikkelt maar de aftekening zal donkerder en donkerder worden op het europese water.
Een serieuze koi , voor een serieus bedrag. Mooie egale kleur met een schiiterende witte achtergrond, loepzuiver. 

 

 

Foto nr 2022-8.

Size 70-75 cm.

Gereserveerd.

 

Het volgende kanon: deze Red Kujaku , bloed rood, 3 jaar oud , vrouwelijk, wat mooi is ,is duur in Japan . Zo ook deze kujaku van een hogere prijs klasse.

 

 

 Foto nr 2022-9.

Size 70-75 cm.

Prijs: POA

 Dan nu tijd voor de  "kleinere" sansai van 55-60 cm.

en omdat de kujaku zo mooi zijn en de erbij zittende  Ai gromo een plaatje is, heb ik deze ook aangekocht, beide vrouwelijk.

Foto nr 2022-10.

Size 55-60 cm.

Price: e 1350,-

 

 

 Foto nr 2022-11.

Size 55-60 cm.

Price: e 1350,-

 

Daarna nog een aantal 50 cm vissen 

 

 Foto nr 2022-12.

Size 50 cm.

Price: e775,-

 

Ondanks dat ik niet in japan ben zijn het drukke dagen, omstreeks 6 uur in de ochtend komen de eerste fotos en video's binnen van  mogelijke aankopen. Moeilijk om te beslissen als je de vissen niet live ziet. Wanneer ik in Japan ben kijk ik bij vrijwel elke koi farm , dat geeft me een beeld van wat waar te krijgen is.  Nu kan dat niet en krijg je bowls aangeboden waar niet altijd datgene inzit wat je wil in verhouding tot de prijs. Nu we het toch over de prijzen hebben. pffff daar kan ik kort over zijn, in deze periode betaal je altijd de hoofdpijs. Elke kweker moet uit de onkosten komen en dat moet met zijn mooiste vissen, de rest kan dan goedkoper weg. Jammer genoeg is in Japan ook alles fors duurder geworden. As we speak, krijg ik te horen dat het transport omhoog is gegaan. Maar in verhouding tot zee vracht valt het nog mee. maar toch. Wanneer ik vissen aan het uitpakken ben, giet ik bij elke doos minimaal 20-30 ltr water weg wat goed is voor 200 tot 300 euro, pfff duur water!!

Op naar de volgende boxen want we zitten niet stil:

Het eerst NND sales event was aangekondigd en ik als NND fan wil natuurlijk vissen kopen van deze top farm. echter het eerste event viel me toch wel erg tegen. Kan zijn dat ik er geen verstand van heb , maar zag het niet zo zitten in veel vissen. Allemaal op 1 na!! Deze kohaku  beviel me zo goed dat ik mee deed . En aangezien het een loterij verkoop was en mijn naam getrokken werd uit de geïntereseerde kopers kon ik deze aankopen. Met nog een aantal sales te gaan zeker niet de laatste NND vis die we gaan binnen krijgen.

En zoals zo vaak gereserveerd voordat ik dit verslag kan maken, mooie vissen gaan snel

 

Foto nr 2022-13.

Size 56 cm.

Price: Gereserveerd

 
Op naar de volgende bowl, Hoshino san had afgevangen en vorig jaar had ik 4 bowls bij hem gekocht, dit jaar kwam ik tot deze mooie mix,

Slechte foto maar zo gaat dat. wanneer de vissen binnen zijn gaan we weer old style foto;s maken en 1 voor 1 onder het blokje koi aanbod plaatsen. De winterperiode hebben we daar tijd voor.

Foto nr 2022-14.

Size 40 cm.

Geslacht onbekend

Price: e350,-

nr 1 gereserveerd

 

 

De afgelopen 2 a 3 jaar heb ik weinig goromo gehad, of ze waren niet goed in body of ze waren niet mooi in aftekening. Ik heb er veel vraag naar gehad, dus dit jaar mijn wenslijst doorgegeven en nadrukkelijk de kwekers aangegeven waarvan ik ze zou willen hebben. Als ik aan goromo denk dan denk ik aan sakazume. 

Het was even spannend maar het is gelukt een bowl goromo van Sakazume. 

 

 

Foto nr 2022-15.

Size 40 cm.

Geslacht onbekend

Price: e350,-

Nr 3 , 5 gereserveerd

 

Zoals reeds eerder aangegeven wilden we op meerdere fronten vis kopen , zowel zuid als noord. Hier de eerste vissen uit het zuiden, Niet de minste naam namelijk Sakai Fish Farm. Moelijk om te krijgen maar het is gelukt !!

Stevige 2 jarige koi, male en female gemixed, dat zal ik moeten uitzoeken als ze bij ons zijn. Ik ben nog bezig om certificaten te krijgen maar zal moeilijk worden in deze periode vh jaar.

Foto nr 2022-16.

Size 45-50 cm.

Geslacht onbekend

Price: e 850,-

 

Foto nr 2022-17.

Size 45-50 cm.

Geslacht onbekend

Price: e 850,--

Nr 4 gereserveerd.

 

Terug naar Niigata. Dit jaar wilde ik goede Yamabuki , denk je aan Yamabuki dan denk je aan??? Wie het weet mag het raden!!

De prijs is een speciale japan prijs voor deze vissen!!

 

Foto nr 2022-18.

Size 45-50 cm.

3 female, 2 man

Price: e 425,

Nr 1 ,  2 x yamabuki gereserveerd female

  De volgende aankoop die we jullie willen laten zien zijn deze karashigoi  zowel doitsu als geschubde. de foto was dramatisch, dus hierbij de video, Reservering gaat op volgorde van aanmelding. De vissen kwamen vanuit de mudpond in de bak en zijn nog her en der bekrast door het afvangen.

 

 

Foto nr 2022-19.

Size 35-40 cm.

female/male mixed

 Price: e 350,-

1x Doitsu Karashi gereserveerd 

 

Het afgelopen jaar was er veel vraag naar onze beni kumunruyu, aanbod was laag. Dit jaar is het weer gelukt en hebben we een mooie bowl kunnen aankopen Maat 35-40 cm.  Geslacht gemixed

 

 

Foto nr 2022-20.

Size 35-40 cm.

female/male mixed

 Price: e 350,-

Daarna nog een mooie bak doitsu showa, lakzwart. 35-40 cm

Foto nr 2022-21.

Size 35-40 cm.

female/male mixed

 Price: e 475,-

Nr 1 Gereserveerd.

 

Dan nu kohaku tijd, het aanbod van goede kohaku is dit jaar prima. Hoshikin koi farm staat erom bekend en ik wilde dit jaar zeker hier vissen van aankopen. Hij heeft diverse vissen in aanbod, zowel 40-45 cm alsook 50-55 cm.

Beide maten werden aangekocht:

 

 

Foto nr 2022-22.

Size 35-40 cm.

female/male mixed

 Price: e 475

Nr 2 Gereserveerd

 

 

 Foto nr 2022-23.

Size  cm.

female/male mixed

 Price: e 475,-

 

 

Foto nr 2022-24.

Size 50-55 cm.

female/male mixed

 Price: e 750,-

 

Foto nr 2022-25.

Size 50-55 cm.

female/male mixed

 Price: e 750,-

Nr 3 Gereserveerd

 

Foto nr 2022-26.

Size 50-55cm.

female/male mixed

 Price: e 750,-

 

Hoshikin heeft tevens mooie showa dit jaar ook beren van nissai van 50-55 cm , 

Foto nr 2022-27.

Size 50-55cm.

female/male mixed

 Price: e 750,-

 Na dit kohaku geweld is het tijd voor shiro utsuri, ik ben al enkele jaren fan van de shiros van Nagoshi koi farm omdat ze afstammen van Okawa bloed met Omosako, in het verleden kochten ze jongbroed bij Okawa en trokken ze deze door. Nu is er echter sinds enkele jaren een eigen shiro lijn. De lijn is sterk in zwart en wit en geen kans op gele of rode spots tijdens de ontwikkeling en groei.  De mannen zijn vaak wat betreft patroon mooier, maar het kenmerkende van een shiro is wit en zwart, De vrouwelijke vissen zijn spierwit en dat vind ik belangrijk bij het selecteren. Dit jaar tevens schitterende patronen. Divers geprijsde vissen van e 550,- tot e 650,-

Foto nr 2022-28.

Size 38-43cm.

female

 Price: e 550,- tot 650,-

Nr 1,6 Gereserveerd.

 

Foto nr 2022-29.

Size 38-43cm.

female

 Price: e 550,- tot e 650,-

Dan de vissen waar velen op hebben gewacht,

Vissen zoals Karashigoi, doitsu karashigoi, Golden Korn, Aragoke( ofwel dragon scales), dikke nissai van 45-55 cm. Voor 90% females uit de Ikarahi toshinobu lijn.

Deze vissen zijn allemaal 2 jaar oud en dus echte groei kannonnen.

 

Foto nr 2022-30.

Size 50-55cm.

female/male mixed

 Price: e 650,-

nr 1,2 4 Gereserveerd

 Foto nr 2022-31.

Size 50-cm.

female/male mixed

 Price: e 695,-

nr 2 Gereserveerd

 Foto nr 2022-32.

Size 50-55cm.

female/male mixed

 Price: e 895,-

 

 

Foto nr 2022-33.

Size 50 cm.

female/male mixed

 Price: e 895,-

 Zoals jullie merken zijn de prijzen van de vissen dit jaar hoger dan andere jaren, dat komt doordat nu eenmaal alles duurder is geworden, denk aan transport, energiekosten, voer etc,Tevens hebben we door onze goede contacten vaak eerste keuze en eerste keuze is nu eenmaal duurder. Als ik bijvoorbeeld wacht tot December of zelf tot op het voorjaar dan zijn de prijzen lager en veel 2 -3 of 4 jarige vissen die dan nog zitten zijn de left overs waar de kwekers ook snel vanaf willen omdat ze plek moeten maken voor de kweek die meestal zo rond mei gaat beginnen.

De komende dagen zal ik echter ook vissen gaan aankopen voor de kleinere beurs, vissen vanaf e 175,- , we zijn nog niet uitgekocht want de bakken zijn voor 75% leeg geraakt de afgelopen maand. 

Reserveringen zijn zoals alle andere jaren vrijblijvend, echter dat wil niet zeggen dat er luk raak gereserveerd kan worden. Ben kieskeurig en reserveer alleen als je de vis zo goed als wil hebben. Bij aankoop vragen we 75% betaling van de vis, afhalen is april -mei 2022 tenzij anders afgesproken.

Verder weer met meer moois uit Japan:

Shusui 40-45 cm Aoki Masaki:

Foto nr 2022-34.

Size 40-45cm.

female/male mixed

 Price: e 395,-

Nr 1 Gereserveerd

 

Zoals beloofd de eerste vissen voor de kleinere koi beurs. Iedereen beleeft zijn hobby op een eigen manier en niet iedereen wil dure vissen kopen. Dat is een keuze die iedereen voor zichzelf moet nemen. Het is wel zo dat goedkopere koi niet aan show idealen voldoen, maar toch zitten er vaak verrassend leuke vissen tussen. Hier de vissen die we aanbieden voor 175,- per stuk. allemaal rond de 35-38 cm. Een leuke mix, geslacht is onbekend, Hier de video van de totale partij. Daarna de foto's .

Foto nr 2022-35.

Size 35-38cm.

female/male mixed

Price: e175,-

Foto nr 2022-36.

Size 35-38cm.

female /male mixed

Price: e175,-

Foto nr 2022-37.

Size 35-38cm.

female /male mixed

Price: e 175,-

 

Het is een hectische periode , ondanks dat we niet in Japan zijn, Het is ja of nee als je iets aangeboden krijgt, niet mijn manier van koi kopen maar is nu eenmaal niet anders. Soms krijg je hele partijen aangeboden en dan weer vissen per stuk. Afgelopen week heb ik een partij doitsu sanke gekocht. Echter foto en film waren wat aan de slechte kant, dus dan vandaag de nieuwe foto s en videos

Foto nr 2022-38.

Size 38-40 cm.

female/male mixed

 Price: 325,-

Foto nr 2022-39.

Size 38-40cm.

female/male mixed

 Price: 325,-

 

Foto nr 2022-40.

Size 38-40 cm.

female/male mixed

 Price: 325,-

 

Terug naar Oofuchi voor goede ochiba, dit jaar is het aanbod zoals ik begrijp niet zo als andere jaren. Maar toch deze mooie Ochiba van rond de 50 cm, geslacht female.

 

Foto nr 2022-41.

Size 50cm.

female

 Price: 725,-

 

De volgende bowls zijn Otsuka vissen, met kage budo goromo erbij. Otsuka noemt het asagi budo goromo vanweg het asagi patroon .


Foto nr 2022-42.

Size 40-45 cm.

female/male mixed

 Price: 350,-

 

Foto nr 2022-43.

Size 40-45cm.

female/male mixed

 Price: 395,-

Nr 1 Gereserveerd

 

De volgende vissen die ik jullie wil laten zien , zijn prijs technisch goed , 35-38 cm, oa kujaku, shiro, metallic , goshiki etc etc.

 

 

Foto nr 2022-44.

Size 35-38cm.

female/male mixed

Price: e275,-

Foto nr 2022-45.

Size 35-38cm.

female/male mixed

Price: e225,-

 Foto nr 2022-46.

Size 35-38cm.

female/male mixed

Price: e225,-

Nr 3 Gereserveerd

 

Foto nr 2022-47.

Size 40-45cm.

female/male mixed

Price: e 275,-

 

Foto nr 2022-48.

Size 40-45cm.

female/male mixed

Price: e 285,-

Foto nr 2022-49.

Size 40-45 cm.

female/male mixed

Price: e 350,-

 

Nog meer moois uit japan , tancho kohaku en tancho showa, vanuit de mudpond in de bak. In de mudpond hebben ze tussen de kohakus en showa gezeten, aangezien er ook fors kleurvoer wordt gegeven , kleurt de huid daarom vaak gelig mee bij tancho' s . Uit ervaring weet ik dat dit goed bijtrekt en zeker bij ons in Nederland. Kweker Hoshikin maat 40-45cm, zowel male als female

 

Foto nr 2022-50.

Size 40-45 cm.

female/male mixed

Price: e 450,-

 

 

Foto nr 2022-51.

Size 40-45 cm.

female/male mixed

Price: e 395,-

 

Van Otsuka hebben we een leuke partij small nissai van 25-30 cm een mooie mix van werkelijk vanalles:

 

Foto nr 2022-52.

Size 25-30cm.

female/male mixed

Price: e 135,-

Foto nr 2022-53.

Size 25-30cm.

female/male mixed

Price: e 135,-

Foto nr 2022-54.

Size 25-30cm.

female/male mixed

Price: e 135,-

 

Foto nr 2022-55.

Size 25-30cm.

female/male mixed

Price: e 135,-

 

Foto nr 2022-56.

Size 25-30cm.

female/male mixed

Price: e 135,-

 

Foto nr 2022-57.

Size 25-30cm.

female/male mixed

Price: e 135,-

 

Foto nr 2022-58.

Size 25-30cm.

female/male mixed

Price: e 135,-

 

Foto nr 2022-59.

Size 25-30cm.

female/male mixed

Price: e 135,-

 

Bokoi zou bokoi niet zijn als we weer niet betaalbare tancho mixen zouden hebben: 30-35 cm

 

Foto nr 2022-60.

Size 30-35cm.

female/male mixed

Price: e 295,-

 

Foto nr 2022-61.

Size 30-35cm.

female/male mixed

Price: e 295,-

 

Dit jaar hebben wij tevens een opgroei gedaan van tossai oa van isa , otuska en NND.  We zijn tevreden over de resultaten:

ISA Showa 40 cm.

Foto nr 2022-62.

Size 40cm.

female/male mixed

Price: e 395,-

 


Foto nr 2022-63.

Size 40cm.

female/male mixed

Price: e 395,-

 

Otsuka kage utsuri 35-38 cm.

Foto nr 2022-64.

Size 35-38cm.

female/male mixed

Price: e 295,-

 

Otsuka Goshiki. ginrin goshiki

Doitsu ochiba

Tancho showa van NND

Foto nr 2022-65.

Size 40-45cm.

female/male mixed

Price: e 495,-

 

Gosanke 30-35cm van NND

Foto nr 2022-66.

Size 35-38cm.

female/male mixed

Price: e 295,-

Foto nr 2022-67.

Size 45-50cm.

female/male mixed

Price: e 395,-

 

Foto nr 2022-68.

Size 40-45cm.

female/male mixed

Price: e 425,-

 

Foto nr 2022-69.

Size 40-45cm.

female/male mixed

Price: e 350,-

 

Foto nr 2022-70.

Size 40-45cm.

female/male mixed

Price: e 350,-

Nr 1 & 2  Gereserveerd

 

Foto nr 2022-71.

Size 40-45cm.

female/male mixed

Price: e 350,-

 

Foto nr 2022-72.

Size 40-45cm.

female/male mixed

Price: e 350,-

 

Foto nr 2022-73.

Size 40-45cm.

female/male mixed

Price: e 350,-

 

Foto nr 2022-74.

Size 40-45cm.

female/male mixed

Price: e 350,-

 

Foto nr 2022-75.

Size 40-45cm.

female/male mixed

Price: e 350,-

 

Foto nr 2022-76.

Size 40-45cm.

female/male mixed

Price: e 350,-

 

Foto nr 2022-77.

Size 40-45cm.

female/male mixed

Price:  Goshiki e 450,-

            Showa-Goromo e 350,-

 

Foto nr 2022-78.

Size 40-45cm.

Price:   e 400,-

Verkocht: 2 stuks

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alle rechten zijn voorbehouden | Copyright Bokoi 2018 | Privacy Policy | Ontwerp & Bouw: Oburon Design